Tematické hotely v České republice

Publikováno: 07. 3. 2017

Pokud už je vám klasické hotelové ubytování trochu těsné, vyzkoušejte české tematické hotely, které vás jistě nadchnout svou nápaditostí. Když chcete zažít něco nového, nemusíte hned jezdit za hranice, spoustu toho totiž najdete i v České republice. Hotel nemusí vždycky znamenat luxusní ubytování s vlastním sociálním zařízením a snídaňovým servisem až do postele, můžu obsahovat také adrenalin a pocit výjimečnosti. Zkuste ubytování třeba v některém z těchto hotelů:

Safari přímo pod oknem

Hotel Safari, který se nachází u zoologické zahrady ve Dvoře Králové, slibuje probouzení v sousedství divokých šelem a exotických zvířat. Když chcete usínat za zvuků nespoutané přírody, nemusíte už jezdit do Afriky, stačí se ubytovat zde. Jedná se o tříhvězdičkový hotel, který má navíc vlastní vyhřívaný bazén. V ceně, která se podle vybraného pokoje pohybuje mezi 2 500 Kč až 4 000 Kč za noc, je také volná vstupenka do zoologické zahrady, konkrétně její pěší části, snídaně a parkování před hotelem.

Jako ve středověku

Pokud před zvířaty dáváte přednost rytířům, sličným dámám v nesnázích a potemnělému středověku, zajistěte si ubytování ve středověkém hotelu v Dětenicích, který je součástí středověké krčmy. Ubytování při svíčkách, středověká mluva, jedení rukama, rytířské turnaje, kejklíři a stylové kostýmy, tak bude vypadat vaše dovolená. Výzdoba a charakter hotelu vás snadno přenese několik staletí proti proudu času, takže svou hlavu složíte doslova ve středověku.

Cena za jednu noc se ve středověkém hotelu v Dětenicích pohybuje mezi 1 600 Kč až 4 000 Kč podle období a velikosti pokoje.

stredoveky-hotel-detenice

Ten pravý venkov

Když chcete poznat pravý venkov a ubytovat se v hotelu jako z dob našich prababiček nebo minimálně babičky Boženy Němcové, zavítejte do skanzenu u Rožnova pod Radhoštěm. Zde Na Pustevnách se nachází secesní hotel Maměnka, který obsahuje tradiční výzdobu a nábytek. Spát budete pod duchnami a za dveřmi vám budou dávat dobrou noc kukačky. S nádherným výhledem na hory se budete vídat každé ráno po probuzení. Za noc zde dáte od 1 400 Kč po 3 000 Kč za apartmán.

skanzen-roznov

Mějte hlavu v oblacích

Jestli jste snílci, určitě budete rádi usínat s hlavou v oblacích. Takový blažený pocit vám dopřeje hotel Ještěd, který najdete ve výšce zhruba tisíc metrů nad mořem. Výhled na mraky a originální moderní ubytování v tomto hotelu si vás podmaní. Nechte se vyvézt lanovkou až nad oblaky a spočiňte v inovativně zařízeném pokoji nebo retro variantě. Za jednu noc v tomto královském hotelu dáte v rozmezí od 1 500 Kč do 3 000 Kč podle charakteru pokoje.

hotel-jested